HÍrSzállító

A Gáz ügy. Mindenkit érint !

A Gáz ügy. Mindenkit érint !

A kormány 2018 január elsejétől megszüntette a földgázszolgáltatás területén a műszaki biztonsági felülvizsgálatot a könnyű közmű programban, helyette az elosztó társaság a tényleges veszélyt jelentő gázszivárgást fogja ingyen vizsgálni – mondta Bartal Tamás, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára pénteken, sajtótájékoztatón, Budapesten.

Kifejtette: a megszűnt műszaki biztonsági felülvizsgálat hátrányosan érintette a fogyasztókat, mert az elosztó az elméleti fogalmat jelentő gáztömörséget mérte, nem megfelelő érték esetén pedig automatikusan kizárhatta a fogyasztót a gázszolgáltatásból, a visszakapcsolás pedig aránytalanul magas költséggel járt.

Az új szabályozás szerint az elosztó társaság gázszivárgás vizsgálatot csak fűtési idényen kívül, április 15. és október 15. között végezhet, az ellenőrzés időpontját 60 nappal korábban kell jeleznie a tulajdonosnak, és gázszivárgás esetén nem zárhatja le automatikusan az egész hálózatot, csak kizárólag a hibával érintett vezetékrésznél lehet korlátozni a szolgáltatást.

 

 

Olvad el az egész cikket itt 

A Gáz ügy. Mindenkit érint ! Tovább
Veiszer Alinda HírTv - Orbán egy G.ci

Veiszer Alinda HírTv - Orbán egy G.ci

A napokban készítettünk hosszabb interjút Veiszer Alindával, aki hosszabb szünet után újra képernyőre kerül, miután sokakat meglepve elfogadta a Hír Tv felkérését. Mint a hvg.hu-nak kifejtette, tisztában van vele, hogy „egyáltalán nem mindegy az a kontextus, ahol, és amiben a műsorodat készíted”. Szerinte azonban a Hír Tv kontextusa sokat változott az utóbbi fél évben, mára a híradói abszolút vállalható, objektív hangvételt ütnek meg.

Forrás 

 

 

Veiszer Alinda HírTv - Orbán egy G.ci Tovább
Nem úszta meg

Nem úszta meg

Kimondták a bíróságon: Habony Árpád közéleti szereplő

Elutasította a Fővárosi Törvényszék Habony Árpád keresetét az Index ellen, a bíró pedig azt mondta, Habony közéleti szereplőnek minősül.

Habony Árpád közéleti szereplőnek minősül, a személyiségi jogainak védelmére csak korlátozottan hivatkozhat - mondta ki az Index szerint a bíró a Fővárosi Törvényszék előtt zajló perben, amelyet a miniszterelnök tanácsadója indított a portál ellen egy videó miatt.

A beszámoló felidézte, Habony azt kifogásolta, hogy júniusban egy fővárosi luxusáruház bezárásáról szóló cikket egy két évvel korábban, a Gattyán-féle Il Bacio nyitásakor készült és publikált videóval illusztráltak, amiben ő is feltűnt, miután épp kilépett az áruház kapuján.

A keresetlevél szerint Habonyról olyan "individualizált audiovizuális képfelvétel" készült, amelynek rögzítéséhez, felhasználásához nem járult hozzá. A felvétel nem tömegrendezvényen vagy közéleti eseményen, hanem Habonyt megnevezve, személyére fókuszálva, magánemberként, magánéleti élethelyzetben mutatta. Habony szerint a felvétel csak a személyes zaklatására alkalmas, "közérdekű téma társadalmi megvitatására" nem.

Habony a perköltségek mellett elégtételt (bocsánatkérést) kért és azt, hogy az Indexet tiltsák el a róla készült felvétel használatától.

 

 

Nem úszta meg Tovább
Menekültek ezrei érkeztek ismét Magyarországra

Menekültek ezrei érkeztek ismét Magyarországra

hir.jpg

Péntektől vasárnapig óriási tömeg, 19 ezer menekült érkezett Magyarországra. A többség regisztráció után tovább is áll Ausztria felé, a gyékényesi vasútállomás lett a továbbvándorlók központja.

A menekültválság legsúlyosabb helyzetei most tőlünk délre, Horvátországban és Szlovéniában adódnak, vasárnap éjjel például 300 menekült zárta le a Zágrábot Ljubljanával összekötő autópályán lévő határátkelőt.

Horvátországgal és Romániával egyre intenzívebb a szájkarate, Szijjártó Péter két nagykövetet is behívatott mára. A parlamentben kétharmados támogatást igénylő törvénymódosításokról szavaznak hétfőn. A menekültválság hírei percről percre.

http://hvg.hu/itthon/20150921_Magyarorszag_atjarohaz_lett__percrol_per

Menekültek ezrei érkeztek ismét Magyarországra Tovább